Thursday, July 29, 2010

Setereys

Orang kalau dah stress tu, sume mende die nak rase marah. Tak kire ape mende yang die nampak, dengar or buat, semuenye boleh mencetuskan rase seperti mahu marah..

1. Bangun tidur pukul 4 pagi, rase mcm nak marah sebab mcm x cukup awal lagi.
2. Sebab rase mcm nak marah, sambung tidur utk menenangkan diri.
3. Kol 5.45 bangun lagi utk subuh. Rase nak marah sebab mcm da lewat sangat.
4. Bace praktikum biokim sebab ade kuiz. Rase mcm nak marah sebab die tulis panjang-panjang.
5. Kol 7.15 baru nak mandi. Nampak air terbukak, baju penuh dlm baldi (mbak nak cuci baju), xtau knp tp rase mcm nak marah.

6. Bile nak basuh tgn kat singki dapor, air xde sebab mbak bukak air dlm tandas kuat-kuat mase basuh baju. Marah btol!
7. Tgk kasut kt rak ade sebelah je. Sebelah lg jatuh kt bawah. Seyes marah.
8. Basikal punye tayar kurang angin. Rase nak naik angin..
9. Mase tgh memandu basikal, nampak lubang kt tgh jalan. Rase nak marah. Padahal belom terlanggar lagi.
10. Sampai kampus kol 7.45 pg, org sume dah masuk lab. Apsal dorang dtg awal sgt!?

11. Buat eksperimen. Tak jumpe phenol . Rase nak bakar lab..
12. Bukak penanggas air panas 100 C, wap direct kene muke. Terkejut kejap. Lepas tu marah.
13. Nak mintak sign dosen, orang ramai sgt kerumun. Jalan sempit.
14. Mase nak letak kunci kt rak, jari hampir terjepit tp x jadi terjepit sebab Maria tak jadi nak tutup pintu rak lepas dgr aku menjerit "adeh3!!!". "Belum kena udah teriak, lucu deh kamu~". Tak jadi nak marah..
15. Nak ke lab histo kene naik tangge lg setingkat. Tak leh ke buat lab tu kt tingkat yang same!!?

16. Selesai tgk mikroskop, nak sign absen. Tapi x jumpe buku kehadiran. Sakit ati..
17. Tanye Sophie, die tak layan (sebab tgh tgk mikroskop). "Tadi katanya udah ilang". @#$%#!!
18. Tanye Pin, die kate, "udah dibawa ke TU kalee"
19. Naik lantai 4, pergi TU tp tak tau kt mane lokasi buku tu. Turun lab balik dgn perasaan bengang.
20. Tanye Sophie, die kate buku tu ade kt TU, ruang dosen, sebelah mesen fotostat.

21. Naik ballik lantai 4, pegi sebelah mesin, jumpe tempat letak buku, tp bukunye xde. Yang ade hanye utk kelompok A dan B. Rase mcm nak conteng je buku2 tu sebab marah.
22. Turun balik ke lab, terserempak dgn Sam. "Ada bukunya?". "Gaaa!!". "Pada Salsa kalee. Ayo kita cari dia."
23. Gi Kantin, x jumpe Salsa. Kepale da panas..
24. Tawaf dari kantin - lab - kantin semula sebab nak carik Salsa, tp x jumpe.
25. Lepas sengah jam, Nuril jerit2. "Katanya buku udah ada di TU!". Lari naik lantai 4, sign dgn perasaan tidak berape puas hati.

26. Kayuh basikal balik ke rumah. Nampak lubang yg pagi tadi. Rase nak marah datang semula..
27. Nampak dorongan jual buah. Topi pakcik tu senget sikit. Tak reti pakai topi ke!?
28. Kat warteg ibu, nampak ikan keli. Beli ikan keli walaupon aku tak suke ikan keli. Rase puas hati..
29. Sampai depan gate umah, gate kunci. Rabaraba kucik, tak teraba kunci....darah naik ke kepale.
30. Gi umah besar yang lagi satu, makan kat sane. Rase kenyang.

31. Lepas lepak kire-kire beberape puluh menit, kayuh basikal pulang. Nampak anjing tgh jelir2 lidah kt aku. Cis!!!
32. Baring atas katil dgn buku di tangan dan berharap boleh habeskan bace diktat dalam mase 10 menit.
33. Tertidur lepas 5 menit. Bile bangun rase tak puas ati sebab tersilap tgk jam. Ingatkan dah maghrib, rupenye tertidur 10 menit je.
34. Kayuh basikal ke Indomaret. Nampak orang tgh bertukang, ketuk-ketuk kayu dgn tukul. Rase mcm nak marah.
35. Amek bakul, pergi ke tempat aiskrim. Capai 5 batang. Then rase nak marah sebab 5 btg mcm terlalu sikit. Capai lagi 5 batang. Baru puas hati.

36. Tgk barang dalam bakul mcm sikit sangat. Capai segale mende yang boleh dicapai sampai bakul tu berat berkilo. Puas hati.
37. Pegi kaunter nak bayar. Total semunye kurang 1 ribu je lg nak cecah 50k. Rase puas hati.
38. Dah tau banyak lagi x bace, lagi nak tulis blog. Rase tak puas hati.
39. Tapi da sampai point 39, takkan nak delete semue ni? Rase konfius.


Stressnye...(sejak bile aku rajin e.mo2 ni???)
Tak cukup pandai lagi
Harus lebih pandai..

11 comments:

mee kari said...

ahaha...emo!

laksautara said...

sorang serabut sorang seteres.mmg padan la.pakej lengkap la korang.

bukan fasren said...

tengok muka housemate, stress..!!

tengok muka fasren, sejuk hati.

+aNa baNana+ said...

sengal nak marah2.. hahaha.. esok pbl ko jgn mrh2... kang aku fire ko

Asip Hussin said...

byk la awak punye mee kari. biau le org nak emo!

laksa-tak-sedap, apakah yg cube diutarakan~~~???

bukan-fasren-lah-sangaaaat, boleh sejuk hati??? aku rase leh kene kanker hati kot..

pisang ana, xde kejenye aku nak marah2 mase pbl. ruang kecik sgt, nak marah pon xde mood..

kepalmawie said...

ni banyak jin nie orang tua cakap
jom datang rumah aku mandi bunga
pengeras boelh kaw tim

mee bandung said...

erm...10 batang ice cream???

Asip Hussin said...

mandi bunge??? gi suh adib tu. bkn takat mandikan dgn bunge je, mandi perfume skali pon xpe. buboh bedak banyak2~ (kejam gilak!)

***

ha'a, 10 btg. nak? paddlepop je sume. magnum mcm terlalu grand la~

kuew teow gereng sedap! said...

ahaha...xpe la. saye makan magnum je. muahaha!!! budget high standard gile.

Asip Hussin said...

magnum? tigenggit sengah???
saye org kampung bese2 je...
dpt pedelpop tujohposen pon da suke suki da..

mee goreng perifer said...

aiyooo...kuey teow GERENG? ahaha...
nk makan!!!! bagi aiskrim now!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...