Saturday, August 28, 2010

Orang Melayu

Kenapa nak pertikaikan apa yang orang lain lakukan? Bagi aku setiap orang ada tujuan dan motif tersendiri bila melakukan sesuatu. Ianya subjektif. Aku kira tindakan aku tersebut tidak menyusahkan sesiapa baik aku mahupon orang lain.... Adakah dia sedang mempersendakan aku? Aku macam ade perasaan nak berdendam tapi x elok la..

Roda pesawat mulai mencecah landasan. Orang lain dah sampai laaaaaaame da, aku plak baru je tibe. Adoyai, inilah takdir seorang pelajar kurang lulus.

Sampai kat el cece te, takde sesiape sambut. "Lagi 10 menit..".. Sementare menunggu aku dengar orang sekeliling aku cakap melayu!!!! Huiyooo, jakun sungguh. Abang pakai kemeje itam cakap melayu, akak tolak troli cakap melayu, makcik berkaca mata cakap melayu...sume cakap melayu. Dan yang lebih menarik, orang cina di sini bercakap bahase yang aku tidak paham. chong-cheng-chong-cheng~ Lamenye tak jumpe mende-mende macam ni.

Kene reset balik jam dalam kepale. Bukak pose bukan lagi kol 6 petang tapi kol 7 sengah! Kalau terminum air pada jam 6 petang mase awal-awal ni, harap-harap dimaafkan. Jetlag~

Murtabak, roti john, popia besau yang harge seinggit satu. Tu je la yang mampu dibelimakan oleh aku. Kadar tukaran wang sangat teruk. Ratus-ratus ribu lepas tuka dapat sekupang due je. Kabel monte plak tertinggal, dah la laptop aku xde bluetooth. Tak leh nak transfer file.

Seekor anak kucing ade dalam kotak di ruang tamu. Siap disusukan botol lg. Adoyai..

3 comments:

senyum said...

hihihi...same3!! jakun gak first2 sbb dh lame sgt xdgr org ramai ckp melayu. huhuhu

Saye siap ckp indon lg tuh.. ade org langgar, "ngak apa2"...ahahah!!

pegi kedai hulur duit 100k sbb ingat duit 10 ringgit. Malu~

alma-chan ♥ said...

aku terpikir bnd yang same ble smpi sini..
aaaa~mase bukak bkn pkl 6 dah..sedih~
hehe :)

n psnn penaja, jaga anak kucing ko bek2 :)

Asip Hussin said...

alahai~ indon sungguh la kamu berdue ni haha

owh, kucing tu sgt cumil. baru 2 minggu huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...