Tuesday, August 10, 2010

Te Teng Te2 Teng te2 Teng te3 Te Teng~ (Lagu Tema Buletin Utama)


   Malam tadi aku tengok Buletin Utama. Kerajaan nak letak syarat pada penjual rokok. Sapa-sapa nak jual rokok even sebatang, harus ade lesen. Aku pon tak paham ape tujuannye. Kalau dah niat kasi mati cepat org tu, ade lesen ke, xde lesen ke...same je, kan? Ape bezenye. Oh yer, lesen tu boleh didapati secare percume dengan melengkapkan borang di http://lktn.gov.my. Mudah bukan? Tapi lepas 1 September, da x free daaa :-( Kene bayo 50 inggit kalo nak buat lesen. So, ape tunggu lagi. Cepat-cepatlah isi borang~

   Then kerajaan nak buat laporan terperinci kat enset Blackberry jugak. Dah ade negare haramkan enset ni antarenye UAE. Dengar citer enset ni bahaye. Boleh jadi bom kalo xreti gune. Malaysia pon nak haramkan jugak sebab takut enset ni jadi transformers puak decepticon. Buat la apape yang patut. Nak ban ke, nak haram ke, nak boikot ke..aku kurang kesah. Jangan monte aku diapa-apakan sudah le..

   Tiada pengampunan buat pendatang tanpa izin sempena hari raya. Amboi3...banyak cantik. Ingat ko raye kat kampung ko ke??? Gi depan ayah, salam tangan. "Ayah, orang mintak maaf sebab kasi tercekik itik ayah kelmarin. Mintak maaf jugak sebab selalu fail exam, selalu je HERR. Lepastu, lepastu, lepastu... (sambil pura-pura nangis teresak-esak), bile rase-rasenye orang boleh kawen~?". Haaa, kalo kt umah boleh la buat macam ni. Ni tak, dtg sedap-sedap, keje kuat-kuat, pastu duit tu hantar balik indo negare asal. Tak bley la mcm tu mas.. Sorry yer, lupekan je soal pengampunan2 ni. Tak dapat nak nolong. Den bukan menteri perdana..

   Then...Washinton tak minat campur tangan kes liwat pakcik nuar. Malas nak komen. Dah berkurun aku dengar pasal lee-what ni. Tak settle-settle jugak.. Tak malu ke? Da la haram. Dengan kaum sejenis lak tu. Due kali haram. Publisiti tak kene tempat. Copot je buntut tu, settle kes.

   Lelaki lembut boleh lapor pada Kementerian Sumber Manusia jike dipecat tanpa sebab. Alahai, lembut ke, keras ke..orang tu nak keje, biau je la. Bukannye die melembut pade kaw. Ko tu pon, macam la keras sangat. Dah2, xmo diskriminasi2 ni yer. Tak elok. Boleh menjejaskan kesihatan.. Benci ai taw..

   "Sudahlah digugurkan, dicampak pula dari tingkat atas sebuah pangsapuri ke dalam tong sampah". Adoyai. Boleh aku mencarut? Tak mau la..aku xnak selevel dengan mereke tu. Dorang ni lagi teruk dari menatang. Menatang pon x campak anak. Menatang tak gugur anak. Tak letak anak dalam tong sampah. Aku rase dorang harus masuk kelas menatang dulu, belajar etika-etika kebinatangan, belajar erti kasih sayang dari menatang dulu, lepas tu baru masuk kelas manusia. Dah kronik sangat la dorang ni...

   "Kami bukan orang politik, kami hanya mahu berniaga". Haaa, cube tengok ape jadi bile tampuk kepimpinan diambil alih oleh bangsa asing. Kes ni jadi kat Penang. Tu la aku da kate, jangan kasi can org lain memerintah. Kalo kite sendiri yang tadbir, takde la kes-kes macamni. Orang tu dah labur modal 100k, 50k utk bukak bazzar ramadhan, last2 xleh meniage. Kesian la. (Cey, pandai2 je aku buat spekulasi~)

Dah, dah..
Aku ta maw jadi pengulas berite lagi!






Lapau la plak..

4 comments:

Zaim Van Java said...

asip sasau...huhu

Asip Hussin said...

bukan sasau la tp berfikir secara abnormal

Amin Baek said...

hahaha..compact sungguh..nice..

aku ske berita last..tak sangka sampi ada nk bakar diri,tu..huhu

apa nak buat,dorg yg nak bagi dorg memerintah..

Asip Hussin said...

oooo, aku citer pasal berite 10 ogos, ko plak citer pasal 11 ogos, patut la aku blur pasal bakau2 tu (10 ogos punye berite lom ade pasal bakau2..)

haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...