Sunday, August 22, 2010

Sangap

Aku tak puas hati lagi!
Bila baca paper, tgk berita, mesti ada je pasal buang-buang bayi. Hari tu kerajaan dah kasi amaran keras, nak hukum gantung mana-mana kapel tak kawen yang buang bayi ni. Reti buat aja. Saje je aku gune word "kapel", sebab kalo sorang je x jadi kes. Yang jadi kesnye bile bla bla bla..aku malas nak taip, bosan. Lalala~

    Yang tadi plak aku baca pasal kerajaan nak buat tabung asam deoksiribolukleik (DNA) untuk tiap-tiap bayi yang dibuang tu. Tak tau la praktikal ke tak.. amek masa, costly dll. Tapi kalo dengan cara tu boleh kesan mamat ngan minah sengal tu, elok la dibuat. Kasi tangkap mereka, gantung terbalik kt atas pokok kelapa, letak kerengga dalam baju dorang. Padan muka..

    Taun lepas 79 kes buang baby. Taun ni 75, tu pon belum abes taun, baru bulan lapan. Agaknya kalo masuk bulan doblas nanti ntah dah berapa banyak la agaknya baby kena campak dlm tong, bungkus dalam plastik itam, lempar dalam sungai, lontar dari tingkat lapan kondo.. adoyai. Jangan la kejam sangat. Kalau yahudi tu lain citer la..

"Chelsea terus cemerlang"
Apsal aku letak tajuk ni???

    Seorang pembuat biskut di Turki berjaya menghasilkan biskut yang boleh menahan seseorang dari merasa terlalu lapar ketika berpuasa. Pulak dah... Puasa tu tujuannya nak kasi kite berkongsi perasaan dengan orang yang lapar atas sebab-sebab kekurangan dsb. Kalo dah buat biskot tahan lapar, tak rasa macam tujuan puasa tu mcm lari sket ke?? (suka hati je aku buat spekulasi huhu). Nanti kasi biskot tu kat orang yang kurang mampu tu ek. Boleh la dorang berkongsi mcmana perasaan org yang tak lapar pulak~

    Enam masjid dikesan mendoakan "name pemimpin cina" dalam khutbah instead of doakan sultan. Apakah??? Baik doakan aku je. Or doakan sungai itam tu jadi sungai putih, tenteram la sket aku nak gi skola nanti..

    Pengemis asing di bazaar ramadhan kaut RM300 sehari. Kalau sebulan, dah jadi RM9000. Wow! "Rajen" sungguh mereka bekerja. Tapi memang macamtu la biasenya. Perantau or orang luar ni besenye kerje sangat rajen. Maybe sebab jauh dari famili, so dorang punye motivasi tinggi la. Tapi aku pelik la dengar pasal orang rajen mengemis!!! Adoyai...

    Ariel, Luna masih enggan mengaku terbabit rakam video. Haha.. Then Luna mahu bukukan kesah hidup plak. Ntah citer apa la yg dia nak bukukan tu. Maybe die nak buat mcm citer twilight kot. Ade novel, lepas tu ade "movie". Mesti best kan, mungkin ade dalam tu ade citer pasal Ariel yang menjadi serigala jadi-jadian.

    Penjenayah manfaatkan waktu berbuke untuk merompak. Kalau yer pon nak rampok, buke la puase dulu. Tak elok lambat-lambatkan berbuke puase.




Apsal aku ulas berite-berite ni??? Memang dah takde keje sungguh la kot..

5 comments:

FatinZol said...

ni mcm overview news la ni..haha..

macam2 da..

Amin Baek said...

kah3..nice2..aku suke..

dorang doakan khalifah guan eng.bia la..hahahha.ramai saksi buat laporan...tp pihak kerajaan xpercaya..ckp UMNO fitnah..aish..mcm2..

Zaim Van Java said...

pembaca berita: asip...

Asip Hussin said...

amin, nanti free2 kite try le jumaat kat sane. ntah2 bkn guang sorang je..chin peng, mahat maghandi, aroyo sume ade..

aten, zaim: best gak bace2 berite ni huhu~

senyum said...

pelik!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...