Thursday, April 22, 2010

Palpebra Yang Kelayuan..

Sekali lagi aku tertanye-tanye, "ape dah jadi pade aku?". Yer, blok ni mmg agak susah. Lagi-lagi subjek fisio tu di mane fokus 200% harus diberikan dlm kelas lantaran suare lecturer yg mengajar ibarat bunyi jarum jatuh di tengah lautan. Bagi pelajar seperti aku yang hanye mampu fokus sekitar 60-70% dalam kelas, sudah pasti akan menempuhi waktu2 sukar sepanjang berade di perkuliahan itu..

Dan disebabkan hampir semue tenage telah didivert ke otak, sudah tentu la akan terjadinye ketidakseimbangan tenage di bagian lain terutamanya mata. So, setiap kali abes kelas pade jam 4 ptg, rasa mengantuk yang menyerang saling tak tumpah seperti mengantuk di malam hari. Ibaratnya seperti tak tidur 2 hari..

Tiap-tiap kali balik dari kelas mesti buat azam baru, nak pahamkan apape yg tak paham mase kat kelas. Malangnya kemengantukan menggila mengatasi semangat untuk terus berjuang. Hampir setiap hari (actually, bukan hampir, tapi mmg setiap hari) aku terlelap sebelum tok bilal sempat melaungkan azan maghrib. I really2 hope that tok bilal tu bang maghrib before aku terlelap agar aku sempat solat dulu b4 tido. Tapi nak wat mcmane, aku lelap kol 5 ptg..

Dan tiap kali terjage, for sure aku tergeleng2 tatkale melihat jarum pendek jam yang menunjukkan angke 9 atau 10 itu. Dah tu bkn nak bukak buku. Disebabkan penat still tak ilang, aku tertidur lagi lepas tu. Dan bile bgn, dah masuk waktu subuh lak..

Aku rase bermulenye saat ini, semuenye dah mule menjadi susah. Dan kite semue akan menempuhi mende yang same utk beberape tahun mendatang ini. Belajar susah nak paham. Sengkek di hujung bulan. Basikal plak tak sehat. Bile la duet nak masuk ni....?

268

5 comments:

fastralevia said...

apsal kau tidur lepas maghrib..?!

FatinZol said...

sama la..aku pun letih gile..balik kls mcm balik menoreh getah.penat.letih.lapar.suma ada.
blaja nye tidak.bila la nak maju macam ni.

Asip Hussin said...

oh tidak..jangan jadi seperti saye. Actually aku memandang tinggi kawan2 aku dan berharap nak jadi macam dorang. Tp bile da dorang pon same je, hilang la motivasi aku..

(saje cari alasan utk escape taklim..)

alma-chan ♥ said...

asip..
aku rse sume org pun jd cam2..
aku ingt aku sorg je rse penat gle n nk tdo memnjg..
n skt kepala memnjg..
aahhh~sume nyer memanjang je..
xde yg memendek :(
sabarlah diri..

Qila Rahim said...

ok aqila pon nak join.
betul betul betul.
sekarang ni tido awal sangat.
n mengantuk sangat macam x tido brape hari. pheww~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...