Friday, April 30, 2010

Soalan

Mase aku kat kem PLKN dulu, aku berkenalan dgn sorang mamat cine ni. Lepas beberape lame, kitorang pon dah agak kamcing la. Satu hari die tanye..

Apek: Aku mahu belajar tentang agama kau la.

Aku: Boleh, ape salahnye. Sebelum ni pernah belajar?
Apek: Banyak juga la. Aku baca dari buku, tanya olang lamai..

Aku: Owh. Elok le tu. Kalau mcmtu, biau aku test tanye dulu.
Apek: Tanya la~

Aku: Kalau sengaje tinggalkan solat, ape hukumnye?
Apek: .....

Lepas beberape ketike..
Apek: Haaa. Hukumnya, potong kepala!
Aku: Adoih la...(Tu bkn hukum. Tu hukuman!)

Nak je aku potong kepale die, tp takut die kecik ati...

4 comments:

FatinZol said...

adoi...kejam kah islam di mata mereka?..

misunderstanding n misconception of islam...

kasihan kita.tapi kita juga lah yg mnyebabkn berlakunya 'mis2' di atas ni...

my bad.

AkMaR said...

laaa.. dia bkn nk belajar ke?
yg kau test dia before dia belajar awatnye?
=P

Asip Hussin said...

aten, actually die takde niat pon nak buruk2kan. die just konfius konsep hukum dgn hukuman je~

akmar, dah die kate byk die da tau. aku pon saje je nak tgk ape yg die da blaja~

reerey (*_*) said...

wakakakakakakakakakakaka
(*_*)
budak bawu nk bajar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...